preloader

Ameliyatsız Yüz Germe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
ameliyatsız yüz germe

Ameliyatsız Yüz Germe Nedir?

Ciltteki sarkma ve ince kırışıklıkların cerrahi olmayan teknikler ile giderilmesi işlemine ameliyatsız yüz germe işlemi denir. Yüz bölgesinde bulunan kırışıklıklardan ve deri bollaşmalarından rahatsız olan ancak cerrahi operasyon geçirmek istemeyen kişiler için uygulanan bir işlemdir. Araştırmalar sonucunda her yıl yeni bir işlem geliştirilip uygulanır.

Geliştirilen uygulamalar sayesinde zamanı durdurarak yaşlanma belirtilerini geciktirebilirsiniz. Özellikle deri sarkmalarını durdurarak her zaman diri ve canlı bir cilt tipine sahip olabilirsiniz. Medikal estetik uygulamalar kolajen metabolizmasını uyarır, cilt altı dokuların canlanmasını sağlar ve cilt hücrelerine nefes aldırarak ölü derileri atar. Genç görünmenin ilk şartı hücrelerin canlandırılmasıdır.

Zaman içerisinde yüz hatlarının silikleşmesi, gözaltı torbalarının oluşması, çene çizgisinin kaybolması ve gıdı oluşumu gibi problemler ortaya çıkar. Bu sorunlar her zaman yorgun ve yaşlı görüntünün nedenidir. Etkili yüz germe işlemi için gerekli fiziki muayene uygulanır ve cildin ihtiyaçları belirlenir. Her cildin yapısı birbirinden farklı olduğu için ihtiyacı da farklıdır. Bu nedenle gerekli analizin yapılması önemlidir.

Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Cerrahi uygulama olmadığı için anestezi ya da kesi işlemine gerek görülmez. Teknolojik cihazlar yardımı ile cilde radyofrekans ya da ultrason enerjileri gönderilir. Bu enerjiler kolajen salgılanmasını artırır ve cildin kendini toparlaması sağlanır. Hangi tekniğin kullanılacağına fiziki muayeneyi yaptıktan sonra hekim karar verir. Doğru operasyonların tercih edilebilmesi için hekimin tecrübeli olması çok önemlidir. Bu nedenle hekim seçiminde dikkatli olunmalıdır.

Yüz germe özelinde kullanılacak tekniğin belirlenmesinde, hastanın yaşı, cilt yapısı, sarkma derecesi, gözaltı morluk ve torbaları göz önüne alınır. Genç hastalarda genetik faktörlere bağlı olarak erken dönem kırışıklıkları görülebilir. Böyle hastalar için genellikle radyofrekans uygulaması tavsiye edilir. Radyo dalgaları sayesinde vücut hücreleri uyarılır ve kan dolaşımı hızlanır. Kan dolaşımının artması hücre yenilenmesini hızlandırır.

Kullanılan uygulamalar hastalar için büyük avantajlara sahiptir. Cerrahi operasyon olmadığı için hastane yatışı gerektirmez. Nekahat dönemine ihtiyaç olmadığı için aynı gün işe dönülebilir. Cildin kendini onarmasına imkan tanındığı için doğal ve başarılı sonuçlar elde edilir. İşlem maliyetleri düşük olduğu için ameliyat fiyatlarına oranla çok düşük fiyatlara işlem yaptırılabilir.

Yüz Germe Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Medikal estetik uygulamaların başarılı olabilmesi için işlem öncesi bazı hususlara dikkat edilmelidir. Ameliyatsız yüz germe öncesinde dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayacak olursak;

  • Alkol ve sigara gibi hem kan dolaşımını bozan hem de hücre yenilenmesini engelleyen maddelerin kullanımı bırakılmalıdır.
  • Kan sulandırıcı ilaçların kullanımına en az 15 gün öncesinde ara verilmelidir.
  • Kronik hastalığı olan ve bu hastalıkların tedavisi için ilaç kullanan kişiler kullandıkları ilaçları doktora söylemelidir.
  • Hastalar işlemden beklediği sonucu net bir şekilde hekime bildirmelidir.
  • Alerjik ve hassas cilt yapısı olan kişiler öncesinde hekime bilgi vermeli ve uygulama vücudun çok küçük bir bölgesinde test edilmelidir.

Cerrahi bir operasyon olmamasına rağmen işlemin etkisin artırabilmek için mutlaka hazırlık aşaması eksiksiz tamamlanmalıdır. Bu nedenle doktorunuza danışarak neler yapmanız gerektiğini, öğrenebilirsiniz. Yüz güldürücü ve etkisini en az 10 yıl kullanabileceğiniz işlemler için doğru teknik ve tecrübeli hekim gerekli olduğunu unutmamalısınız.

Hangi Hastalarda Yüz Germe Uygun Değildir?

Cilt yapısı çok ince, 55 yaş ve üzeri, çene ve gıdı alanında aşırı yağ birikimi olan kişilere önerilmez. Bu kişilerde reaksiyon gelişme ihtimali yüksek ve işlemin etkisinin olmayacağı düşünüldüğü için tavsiye edilmez. Kanser hastaları, hamileler, emziren anneler, kanama pıhtılaşma rahatsızlığı olanlar ve cilt hastalığı bulunan kişiler için de uygun değildir.

Sıraladığımız bu kişilerin dışında kalanlar dermatolog tarafından değerlendirilerek bazı tetkikler yapılır. Tetkikler sonucunda herhangi bir sorun yok ise işle için randevu verilir. Yaş faktörü karar aşamasında çok önemlidir. 55 yaş ve zeri kişilerde cildin kolajen mekanizması tamamen kaybolduğu için sarkma derecesi fazladır. Bu kişilere uygulanan ameliyatsız yüz germe işlemi beklenen sonucu vermez.

Sarkan derinin kaldırılması için tedavi ile birlikte kişinin cildi de destek vermelidir. Verilen enerjileri almalı ve bu enerjilere karşı bir tepki oluşturmalıdır. Ancak ileri yaşlarda olan kişilerin cildinden bu reaksiyonun alınması pek mümkün değildir.

Tekrar Yüz Germe Olmam Gerekir Mi?

Uygulanan işlemlerin etkisi en az 10 yıl kalıcıdır. Bu sürenin sonunda yaşlanma nedeni ile ciltte tekrar sarkmalar meydana gelir. Bu sarkmaların giderilmesi için işlem tekrarı gerekir. Uygulamadan sonra kişisel cilt bakım uygulamaları çok önemlidir. Belirli bir rutinde bu bakımların yapılması önemlidir. Kullanılan ürünlerin içerikleri de doğru seçilmelidir. Kimyasal içerikli ürünler cilde zarar vererek erken dönemde yaşlanmaya neden olur.

Kısa süreli periyotlar ile işlemin tekrarlanması uygun değildir. Bu nedenle doktor tarafından uygun seans periyotları belirlenerek periyodik bir tedavi uygulanır. Enerji verilmesi nedeni cilde bir baskı kurulur. İşlemin tamamının kısa sürede tekrar edilmesi ciltte baskı oluşturacağı için yan etkinin ortaya çıkmasına neden olur. Cilt sağlığının korunması ve devamlılığı için bu tercih edilmez.

Para kazanmak amacı güden ve yeni kurulan merkezlerden böyle teklifler alabilirsiniz. Güvenilirliğinden emin olmadığınız kurumlardan hizmet almamanızı bu nedenle tavsiye etmiyoruz. İnsan sağlığına ve müşteri memnuniyetine önem veren kurumlar her zaman ilk tercihiniz olmalıdır. Cildin ihtiyacı doğrultusunda işlem yapan ve seans sayılarını buna göre belirleyen hekimler her zaman güvenilirdir.

Ameliyatsız Yüz Germe Mümkün Müdür?

Teknolojinin ilerlemesi ve tıp alanında her geçen yıl yen gelişmelerin yaşanması nedeni ile cerrahi müdahalelere alternatif tedaviler ortaya konmuştur. Ameliyat olmak istemeyen ve iş yoğunluğu nedeni ile ameliyata zaman ayıramayan kişiler için cerarahi olmayan uygulamalar tercih edilebilir. Radyofrekans ve ultrason enerjisi sayesinde ameliyatsız yüz germe işleminin yapılması mümkündür. Bu tedavilere ek olarak, dolgu ve yüz mezoterapisi de seçenek olarak kullanılır. Hastanın yaşına, cildindeki problemlerin derecesine ve genel vücut sağlığına bakarak hangi uygulamanın seçileceği belirlenir.

Bu işlemlere artan talepler neticesinde güzellik merkezleri de dahil olmak üzere hizmet veren kurumların sayısı artmıştır. Merkezlerin sayının artması işlem kalitesinin ve komplikasyon oranlarının artmasına neden olmuştur. Kalitesiz ve yanlış teknikler ile kullanılan cihazlar cilt üzerinde alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle işlem için donanımlı hastaneler ve uzman dermatologlar tercih edilmelidir.

Yüz Germe Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

İşlemlerin kalıcılık süresi bazı faktörlere göre değişiklik gösterir. Kullanılan teknik, cihazın cildin hangi katmanına kadar etki ettiği, işlem sonrası uygulanan cilt bakımı ve kullanılan ürünler gibi faktörler bu sürenin belirlenmesinde etkilidir. Ortalama 10-15 yıl gibi bir kalıcılık süreleri vardır. İşlem yaparken kullanılan cihazın kalitesi ve dalga boyu önemlidir. Bu nedenle kurum seçimi yaparken hangi cihazı kullandıklarına dikkat etmelisiniz.

Kolajen tabakası cilt dokusunun en alt katmanında yer alır. Bu nedenle cihazın dalga boyu bu tabakayı uyarabilmek için cildin en altına kadar ulaşmalıdır. Dalga boyu kısa olan eski cihazlar beklenen sonuçları vermez ve hastalar işlem sonucunda hayal kırıklığına uğrar. Bu nedenle cihaz seçimi çok önemlidir. Kaliteli ve yeni cihazlar ile verilen hizmetlerin maliyeti yüksektir. Ancak elde edilen sonuçlar incelendiğinde hastalar son derece memnundur.

Yüz Germe Sonrası Süreç Nasıl İşler?

İşlem için kullanılan cihazların bazılarında iğne uçları vardır. Bu mikro iğneler enerjinin verilmesi ve cildin uyarılması için gereklidir. İğne uçları nedeni ile cilt zerinde hafif kızarıklık meydana gelir. Oluşan bu kızarıklıklar iki gün içerisinde kendiliğinden geçer. Kesi ve dikiş uygulamasının olmaması nedeni ile nekahet dönemine gerek yoktur.

Baskı nedeni ile ciltte morarmalar olabilir. Morlukların geçmesi için ilaç tedavisi gerekmez ve kendiliğinden geçer. Yüz germe işlemlerinin sık tercih edilmesinin en önemli neden kişinin rutin hayatına hemen devam edebilmesidir. İyileşme döneminin olmaması ve doku bütünlüğünün bozulmaması nedeni ile en rahat şekilde rahatsız oldukları sarkmalardan kurtulabilirler. İşlem sırasında ve sonrasında ağrı ve acı hissinin olmaması da işlem kolaylığını kanıtlayan bir durumdur.

Yüz Germe Sonrası Belirgin İz Kalır Mı?

Cerrahi operasyonların en önemli komplikasyonu yara iyileşmesi sırasında iz kalmasıdır. Deri bollaşması ve sarkmaların engellenmesi için uygulanan bu işlemlerde deri bütünlüğü bozulmadığı ve herhangi bir yara oluşmadığı için iz kalması söz konusu değildir. Mikro iğnelerin cilde bıraktığı küçük delikler iki gün içerisinde kendiliğinden kapanır ve yok olur.

Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri

Plastik cerrahlar ve uzman dermatologlar tarafından uygulanan yeni ve eski teknolojiye sahip farklı tedavi yöntemleri vardır. Fokus ultrason, thermage, altın iğne işlemi, kilit askı, endopeel, örümcek ağı, yüz mezoterapisi, dolgu enjeksiyonu ve iple yüz germe işlemidir. Hastanın yaşına göre işlem tekniği belirlenir. İp ile yüz germe işlemi genellikle 50 yaş ve üzeri kadın ve erkeklerde tercih edilir. Bu işlem sırasında kaşlar ve göz kapaklarındaki düşmeler de tedavi edilir.

Fokus ultrason uygulaması cilt altı yağ dokusu fazla olmayan genç hastalar için kullanılır. Ultrason dalgaları ile kolajen metabolizması uyarılırken cildin elastikliği artırılır. Dolgu ve yüz mezoterapisi işleminde cilt altına bazı maddeler enjekte edilir. Her hasta için farklı mezoterapi solüsyonu hazırlanır. Dolgu uygulamasında ise genellikle hyalüronik asit içeriği tercih edilir.

Yüz Germe Riskleri Nelerdir?

Ameliyatsız uygulamalarda komplikasyon riski genellikle yok denecek kadar azdır. Ancak işlem için kullanılan teknik ve hekimin tecrübesi yetersiz ise bazı komplikasyonlar gerçekleşebilir. Enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonlar sık karşılaşılan durumlardır. Rutin hayatında kan sulandırıcı kullanan kişiler işlem öncesinde bu ilaçların kullanımına ara vermez ise mikro iğnelerin neden olduğu darbe sonucunda yoğun kanamalar meydana gelebilir. Bu nedenle işlem öncesi hazırlık aşaması önemlidir.

Enfeksiyon riski kullanılan cihazların kişiye özel olmaması ve işlem sonrası kişinin hijyene özen göstermemesi nedeni ile görülür. İşlem bölgesinde akıntı oluşması durumunda hemen doktora başvurarak antibiyotik tedavisine başlamalıdır. Enfeksiyon riskini engellemek için kurumsal hastaneler kişiye özel başlıklar kullanır ve işlem öncesi uygulama bölgesini steril eder. Yeni kurulan ve amacı kar elde etmek olan kurumlar kişiye özel başlık kullanmayabilirler. Bu nedenle ameliyatsız yüz germe işlemi için kurum seçiminde yeterli özeni göstermelisiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe Fiyatları 2022

Cildin ihtiyacına göre kullanılan teknik, cihazın sahip olduğu özellikler, işlemi yapan hekimin tedavi ve muayene ücretleri, işlem süresi,  kur farkı ve kurumun kendi fiyat politikası göz önüne alınarak işlem maliyeti belirlenir. Ameliyatsız yüz germe işlemi ve fiyatları hakkında detaylı bilgi almadan kurum tercih yapılmamalıdır.

Yorumları Görüntüle

Kişiye Özel Uygulamalar

Etre Clinic

Kişiye Özel Uygulamalar, Lazer Epilasyon, Bölgesel İncelme, Dolgu Uygulamaları, Ultherapy ile Ameliyatsız yüz gençleştirme, Velashape III ile vücut şekillendirme…

Bizi Takip Edin

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Hoşgeldiniz,
Ameliyatsız Yüz Germe hakkında bilgi almak istermisiniz ?