preloader

Leke Tedavisi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
leke tedavisi

Leke Tedavisi Nedir?

Cilt yüzeyinde farklı renk ve boyutlara sahip olan lekelerin kalıcı olarak giderilmesi işlemine leke tedavisi denir. Pürüzsüz, tek renk, canlı ve parlak cilt yapısı herkesin hayalidir. Beslenme düzeni, genetik yatkınlık, iş koşulları ve güneş ışınlarının etkisi nedeni ile ciltte koyu ve açık renkli lekeler görülür. Bu lekelerin bazıları zaman içerisinde kendiliğinden geçerken bazıları tedavi gerektirir.

Makyaj malzemeleri ile kapatılabilecek lekeleri kadınlar kolay bir şekilde geçici olarak yok edebilir. Ancak erkeklerin böyle bir şansı pek yoktur. Gelişen teknoloji sayesinde leke tedavisi yaptırarak kısa sürede cilt lekelerinden tamamen kurtulmanız mümkündür.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Cilt lekeleri doğuştan ya da zaman içerisinde oluşabilir. Yaz aylarında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak, dengesiz beslenme sonucunda karaciğere çok fazla yük binmesi, sigara ve alkol gibi maddelerin tüketilmesi ve doğum lekelerinin olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı vücudun farklı bölgelerinde leke oluşabilir.

Cilt Lekesi Nasıl Oluşur?

Cilt yapısında farklı hücreler vardır. Melanosit hücresi cilde rengini veren hücredir. Bu hücrenin fazla salgılanması ya da eksikliğinde zamana içerisinde cilt lekeleri oluşur. Cilt bakımı için kullanılan ürünler içerisinde kimyasal barındırabilir. Güvenilirliğinden emin olmadığınız markaların ürünlerini tercih etmemelisiniz. Bu ürünler cilt yapısını direkt olarak bozar ve renk değişikliğine yol açar.

Leke Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Araştırmalar sonucunda kış mevsimi leke tedavisinin uygulanması için mükemmel bir zamandır. Genç yaştaki insanların mimik çizgilerinde bulunan koyu lekeler nedeni ile cilt yapısı kırışık bir görüntüye sahip olur. Yaz aylarında sıcak havanın etkisi ile bu lekelerin derecesi ve sayısı artar. Tedavi sırasında cildin soyulması gerekebilir.

Soyulan ve hassas hale gelen cilt yüzeyi sıcağın etkisi ile yeni lekelere karşı savunmasız olur. Bu nedenle soğuk havalar bu tedavi için elverişlidir. Genellikle ilkbahar aylarına kadar tedavi tamamlanmış olmalıdır.

Soyulan cildin katmanlarını tamamlaması ve savunma mekanizmasını oluşturacak yeterli kalınlığa ulaşabilmesi için zaman gereklidir. Cilt yenileme ve leke tedavisi işlemi kış aylarında sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir.

Cilt yüzeyinde bulunan lekeler kişi ne zaman rahatsız ederse uzman hekim tarafından tedavi süreci başlatılabilir. Ancak leke çıkarma işlemi cildin hassas olması ve yeni sorunlara açık hale gelmesi nedeni ile kış aylarında tavsiye edilir. Soğuk hava nedeni ile cilt hücreleri daha sıkı ve dayanıklı bir durumdadır. Bu nedenle sıkı cildin kendini yenilemesi daha kolaydır.

Kış aylarında evde geçirilen süre daha fazladır. Bu nedenle güneş ışınlarına maruz kalma riski düşüktür. Ayrıca gündüz süresinin kısa olması ve güneş ışınlarının daha düşük açılar ile gelmesi gibi nedenler de işlem etkinliğini artırır. Ancak yaz aylarında işlem yaptırmak zorunda kalan kişiler gereken özeni göstererek bu tedaviyi yaptırabilirler.

Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tedavinin süresi belirlenirken dikkate alınması gereken bazı kriterler vardır. Lekenin derecesi, türü, tedavi için kullanılan teknik, kişinin cilt yapısı ve hekimin tecrübesi tedavi süresi ve seans sayısı için önemlidir. İnatçı ve derinliği yüksek olan lekeler uzun süren tedaviler sonucunda yok edilebilir.

Yüzeysel ve açık renkli lekeler daha kısa sürede temizlenir. Leke tedavisi öncesinde hekim tarafından gerçekleştirilen fiziki muayenede tedavinin gidişatı ve şekli belirlenir.

Leke Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Işık peeling, karbon peeling, kimyasal peeling, karbon maske, baby face beauty ve fraksiyonel CO2 lazer olmak üzere altı farklı tedavi yöntemi vardır. Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması cildi soyarak sivilce ve akne izlerinin kesin olarak giderilmesi işlemini sağlar. Işık peeling işleminde ilk seansta mükemmel sonuçlar elde edilir.

Tyrosinase enzimi ciltte yeni lekelerin ortaya çıkmasını sağlar. Işık peelingi bu enzimi baskılar ve leke oluşumunu engeller. Karbon peeling işlemi bir çeşit lazer uygulamasıdır. Leke üzerine atışlar yaparak cildin soyulmasını ve bu sayede lekenin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Kimyasal peeling uygulaması için cilt tipinin uygun olması gerekir. Kimyasal içeriği sayesinde cildin yüzeysel olarak soyulmasını sağlar. 3 aşamada gerçekleştirilir. İlk aşama yüzeysel soyulmadır. İkinci aşamada orta dereceli soyulmayı sağlar.

Son aşamada derin cilt katmanını soyar ve inatçı lekeleri yok eder. Baby face beauty uygulaması cilt gençleştirme ve yenileme tekniğidir. Cilt hücrelerinin kendini yenilemesi nedeni ile ciltte soyulma ve ölü derinin atılmasını sağlar. Çok sık tercih edilen ve mükemmel sonuçları olan leke tedavisi tekniğidir.

En Etkili Leke Tedavisi Hangisi?

Son yıllarda geliştirilen ve kullanılan en etkili tedavi kimyasal peeling ve baby face beauty işlemidir. Kimyasal peeling sonrasında baby face uygulaması kombine olarak uygulandığı zaman mükemmel sonuçla elde edilir.  Özellikle orta yaşlı ve yaşlanma belirtileri başlayan kişilerde tavsiye edilir.

Güneş Lekesi Tedavisi

En kolay tedavi edilebilen leke çeşidi güneş lekesidir. Yaz aylarında uygun olmayan güneş kremi kullanmak, deniz ve havuz sonrasında duş almadan güneşlenmek ve yaz aylarında beslenme düzenine dikkat etmemek gibi nedenlerden dolayı cilt yüzeyinde leke artışı gözlenir. Güneş lekelerinin tedavi edilmesinde tedaviyi desteklemek gereklidir.

Koruma faktörü yüksek olan kremlerin düzenli kullanılması, beslenme düzenine dikkat edilmesi, bol sıvı alınması, renk açıcı kremlerin yaz aylarında kullanılmaması, yaz aylarında cilt soyma işleminden kaçınılması ve asit içerikli doğal ürünler ile cilt bakımı yaptıktan sonra güneş ışınlarına maruz kalınmamasıdır. Bu kriterlere dikkat ederek etkili bir leke tedavisi uygulanabilir.

Sivilce Lekeleri ve Akne İzleri

Sivilceler kadın ve erkeklerin her yaşta ortaya çıkabilen ortak sorunudur. Ergenlik döneminde başlayan ve ömür boyu devam edebilen bu sorun için doğru tedavi teknikleri kullanılmalıdır. Ciltteki kabartılı yapıların giderilmesi için etkili bir cilt soyma işlemi yapılmalıdır. Cilt ilk olarak lazer tedavisine alınır. Etkisi giden sivilce izleri için son aşama peeling uygulamasıdır.

Kombine tedavi uygulayarak sivilce ve akneleri tedavi edilebilir. Sivilce yaralarını soymamak, aktif sivilceleri sıkmamak ve siyah noktaları sıkmamak gibi tedbirler alarak yeni izlerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Aksi halde yaşınız kaç olursa olsun sivilce izlerinden kurtulamayabilirsiniz.

Çiller İçin Leke Tedavisi

Genetik olarak görülen ve bazı durumlarda sonradan gelişen çiller derecesine göre estetik ve sempatik bir görüntüye sahip olabilir. Ancak saç ve ten rengi ile yeterli uyum sağlamadığı ve miktarı çok fazla çiller için tedavi gerekir.

Solgun cilt tipine sahip kişiler için kötü bir görüntü oluşturabilir. Kişi cildinde bulunan çillerden rahatsız olmadığı sürece tedavi gerektirmez. Ancak özgüven eksikliğine neden olan ve deri sarkması ile birlikte görüntüyü bozan çillere müdahale gerekir.

Cilt soyma işlemi sayesinde tek seansta çillerden kurtulmak mümkündür. Ancak yoğunluğu ve derecesi fazla olan çiller için iki seans gerekebilir. Leke tedavisi sonrasında çillerin tekrar geri gelmemesi için uygun cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Bu ürünler hekimi tarafından önerilmelidir. Aksi halde cilde zarar vererek farklı lekeler meydana gelebilir.

Etkili Leke Tedavileri Nelerdir?

Etkili leke tedavisi için ilk olarak lekenin türünü ve derecesini tespit etmek gerekir. Son teknolojinin ürünü olan lazer uygulaması ve kimyasal peeling işlemleri oldukça başarılı ve etkili uygulamalardır. Ancak bu tedavilerin başarı oranını artırmak destek tedavilerden geçer. Dermatolog gözetiminde doğru tetkikler sonucunda uygulanmalıdır.

Leke Tedavisi Çeşitleri

Yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonucunda iki farklı tedavi tekniği görülür. Lazer ve peeling uygulamasıdır. Peeling uygulaması kendi içerisinde dört farklı tekniği içerir. Lazer işlemi ise 2 farklı teknikle yapılır. Dermatologlar hastaya gereken tetkikleri ve muayeneyi gerçekleştirdikten sonra klinik koşullarında bu işlemleri yapabilirler.

İşlem için anestezi uygulamasına gerek yoktur. Ancak ağrı eşiği düşük olan kişiler için lazer işlemi öncesinde lokal anestezi işlemi yapılır. Işın uygulaması vücutta bazı ısı değişikliklerine neden olur ve ciltte hassasiyet gelişir. İşlemden ksıa bir süre sonra bu hassasiyet kendiliğinden geçer. Leke tedavisinden sonra dikkatli olunmalı ve doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır.

Ciltte Oluşan Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?

Kahverengi leke oluşumu genç ve yaşlı olan herkesi rahatsız eder. Özellikle dekolte ve yüz bölgesinde oluşan bu lekeler kişilerin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur.  Kahverengi lekelerin giderilmesi için herhangi bir işlem şart değildir.

Ancak dermatologların önerisine göre müdahale etmek kalıcı problemlerin oluşmasını engeller. Leke tedavisi için hangi tekniğin uygun olduğuna doktor karar vermelidir.

Açıcı kremler, mikrodermabrazyon yöntemi, lazer uygulaması, kimyasal peeling ve kriyetrapi işlemi ile bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Açıcı kremler mutlaka doktor tarafından reçete edilmelidir. Mikrodermabrazyon uygulaması cilde bir karışım püskürterek cildin soyulmasına yardımı olur. Bu sayede leke çıkartılır.

Darbeli ışıklı lazer tekniği ile kısa sürede ve tek seansta lekeler çıkartılır. Kimyasal peeling işlemi cildin pul pul soyulmasını ve bu sayede lekelerin atılmasını sağlar. Kriyoterapi işlemi ise sıvı nitrojen yardımı ile cildin kendini yenilenmesini sağlar.

Yüzdeki Lekeleri Nasıl Yok Edebiliriz?

Yüz bölgesinde gelişen lekelerin kısa sürede uygun yöntemler ile yok edilmesi mümkündür. İnatçı ve derin cilt tabakasına işleyen lekeler için lazer uygulaması tavsiye edilir. Yüzesyel lekeler peeling işlemi ile giderilebilir.

Peeling maddeleri cilt soyma özelliğine sahiptir. Bu nedenle cilde zarar veren ve alerji riski oluşturan maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır.

Peeling işlemi yapmak isteyen kişiler ilk olarak uzman hekim danışılmalıdır. Cilt analizi yapılmalı ve cildin tipi belirlenmelidir. Bu işlemler sonrasında cildin ihtiyacına yönelik peeling malzemesi önerilir. Doğru uygulama ve doğru peeling malzemesi ile yüzdeki lekeler yok edilebilir.

Güneş Lekesini Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Güneş lekeleri en kolay oluşan ve en kolay tedavi edilen leke türüdür. Engellenmesi ve önlem alması da zor değildir. Yazın güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarda olmamak, iki saatte bir yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak, yağlı ve asitli besinler tüketmemek, cildin nem dengesini içerden sağlamak için yeterli su içmek ve düzenli nemlendirici kremler kullanmak gerekir.

Ten rengi çok açık olan ve kısa sürede güneş ışınlarının zararlı etkisini gören kişiler daha hassas olmalıdır. Dışarıya çıkmak zorunda olan kişiler koruyucu giysiler tercih etmeli ve mümkün olan en kısa sürede kapalı mekanlara girilmelidir.

Leke Tedavisi Fiyatları 2022

Tedavi ücretleri belirtilirken uygulanan tekniğin yöntemi, kullanılan cihazlar, işlem süresi, işlem için gerekli olan personel sayısı ve kişiye özel olarak kullanılan tek kullanımlık ürünlerin maliyeti göz önüne alınır.

Hizmet veren merkezler kendi fiyat politikasını kendi belirler. Merkez bünyesinde kullanılan cihazların özellikleri ve hekimlerin tedavi ücretleri fiyat politikasının oluşmasında etkilidir. Leke tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak ve işlem yaptırmak için bizleri arayabilirsiniz.

Yorumları Görüntüle

Kişiye Özel Uygulamalar

Etre Clinic

Kişiye Özel Uygulamalar, Lazer Epilasyon, Bölgesel İncelme, Dolgu Uygulamaları, Ultherapy ile Ameliyatsız yüz gençleştirme, Velashape III ile vücut şekillendirme…

Bizi Takip Edin

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Hoşgeldiniz,
Leke Tedavisi hakkında bilgi almak istermisiniz ?